ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΜΑΙΝΑΛΟ

Πόλος έλξης για όλη την περιοχή, είναι το υπέροχο ελατόδασος του Μαινάλου και το ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για ιδανικές χειμερινές αποδράσεις.
Πανέμορφα τοπία, τρεχούμενα νερά, πανύψηλα έλατα, μοναδικές διαδρομές και περίπατοι, σε συνδυασμό με το υγεινό κλίμα συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό του Μαινάλου.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣ

Σε ένα ιστορικό κτίσμα στο κέντρο της Στεμνίτσας, το λαογραφικό μουσείο Στεμνίτσας φιλοξενεί σπάνιες αναπαραστάσεις παραδοσιακών εργαστηρίων, εσωτερικό στεμνιτσιώτικου σπιτιού, αντικείμενα και έργα τέχνης απο την μακρόχρονη ιστορία του οικισμού. Αξίζει σίγουραι μια επίσκεψη .

www.stemnitsamuseum.gr / Τηλ. 6948 839 145

ΛΟΥΣΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΦΑΡΑΓΓΙ

Μοναδικός τόπος με οργιώδη βλάστηση, πλούσια πανίδα και μοναδικά τοπία. Στις όχθες του ποταμού πλήθος κοιλώματα και φυσικές σπηλιές, παλιά ασκηταριά και μοναστήρια. Πέτρινα γεφύρια, νεροτριβές και νερόμυλοι αποτελούν σπάνια αξιοθέτα και προσφέρουν μεγάλο ενδιαφέρον στην εξερέυνηση της περιοχής. Σε όλο το ποτάμι, πολλές δραστηριότητες και ορεινά σπόρ προσφέρουν συναρπαστικές στιγμές στους λάτρεις του είδους.

ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΟΙΚΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ

Οι μικρές βόλτες και οι περίπατοι στον οικισμό αποκαλύπτουν πάμπολλα αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές. Μπορείτε να θαυμάσετε το μεγαλείο του ορεινού τοπίου, τα μεγαλοπρεπή πετρόκτιστα αρχοντικά, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις παλιές εκκλησιές και βέβαια την πανέμορφη θέα προς το φαράγγι του Λούσιου ή τον ορεινό όγκο του Μαινάλου. Πολλές πετρόκτιστες βρύσες, ανθισμένοι κήποι και περιβόλια που θα συναρπάσουν.

Ι. ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ

Παλαιά & νέα αποτελούν μοναδικά ιστορικά μνημεία της Αρκαδικής ιστορίας και αξίζουν μιά επίσκεψη παρά την δύσκολη πρόσβαση.

ΣΧΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑΣ

Πασίγνωστη σχολή, στεγάζεται σε ένα πέτρινο επιβλητικό κτίριο στο κέντρο της Στεμνίτσας και ξυπνά μοναδικές μνήμες απο την παράδοση και τις τέχνες που ανέδειξε ο τόπος.

ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ

Σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν όλα τα πετρόκτιστα κτίσματα της περιοχής όπως σπίτια, αρχοντικά, εκκλησίες, σχολεία, γεφύρια, βρύσες, όλα γνήσια δείγματα των μαστόρων της πέτρας.

Booking.com